Conectivitate prin Fibră Optică
În comunicarea broadband, implementarea rețelelor din fibră optică este utilizată din ce în ce mai mult pentru utilizarea de tip cloud și pentru satisfacerea cerințelor în creștere de streaming multimedia. Transmisia prin fibră optică are numeroase avantaje în comparație cu firele de cupru existente, deoarece cablurile din fibră optică suportă o atenuare și o interferență mult mai scăzută. Cu toate acestea, în comparație cu cablurile cupru sau UTP existente, fibra optică era mai costisitoare și era dificil de implementat într-o perioadă scurtă de timp. În afara faptului că sistemul de fibră optică este utilizat pentru rețele centrale precum cele din telecomunicații, campusuri și spitale, dispozitivele fiber Switch, conversie media și cele optice pasive GEPON sunt variate și disponibile în multe variante de implementare a rețelelor de conectivitate prin fibră optică.

Soluție completă, Edge to Core
De-a lungul a zeci de ani de experiență în networking IP și comunicații prin fibră optică, PLANET a dezvoltat o soluție completă de conectivitate prin fibră optică pentru a ajuta ISP-urile și telecomunicațiile să pună la punct servicii broadband, precum și o conectivitate edge de mare viteză.

PLANET oferă o gamă largă de produse Fiber-related, care se pot adapta la toate tipurile de medii de lucru. PLANET asigură soluții pentru conectivitatea prin fibră optică la nivel comercial, de clasă transportoare și oferă, mai ales, produse de nivel industrial pentru un networking stabil la temperaturi mari de funcționare. În misiunea de salvare a minerilor din Chile, din anul 2010, soluția din fibră optică PLANET a asistat cu success minerii captivi la 624 de metri sub pământ, contribuind la menținerea speranței acestora prin asigurarea comunicării vizuale și vocale a minerilor cu familiile lor și cu echipele de salvatori.

FTTx / FTTx / Metro Ethernet
Prin îmbunătățirea tehnologiei Ethernet prin Fibră Optică, având caracteristici extrem de flexibile, extensibile și cu instalare ușoară, viteza de transfer de date prin Ethernet prin Fibră Optică este de până la 10Gbps, iar distanța Ethernet prin Fibră Optică este de până la 120 kms. PLANET oferă multe categorii de Switch-uri și CPE-uri Fiber Point-to-Multi Point cu Management, mai ales pentru Utilizarea Metro Ethernet. Beneficiile Switch-urilor Metro Ethernet includ nu numai o Tehnologie de Management al Internetului profesionistă, precum Dual-Stack IPv6/IPv4, VLAN Q-in-Q, Multicast, QoS, Securitate și utilitate sporită, ci și o Arhitectură a Internetului tip Optical Ethernet de până la 10Gbps pentru a îndeplini cerințele de bandwidth mare pentru multimedia. Soluția PLANET Switch Metro Ethernet reprezintă cea mai bună soluție pentru a conecta întreprinderile, comunitățile și campusurile din zonele metropolitane și până la un network backbone pentru furnizorii de servicii.

Media Convertoare

Conversiunea media reprezintă o soluție rentabilă de extindere a networkingului prin fibră optică într-un ritm alert, mai degrabă decât prin adoptarea unei exclusivități a fibrei optice. De asemenea, acest lucru ne ajută într-un mod eficient să rezolvăm limita de distanță între Ethernet și Rețeaua Locală. Având chassis-ul PLANET cu o multitudine de caracteristici, cel puțin 16 convertoare pot extinde cu ușurință rețelele din fibră optică printr-un simplu plug & play. Distanța de cablare a chassis-ului convertoarelor media PLANET poate fi extinsă de la 2 până la 120 de kilometri și poate fi disponibil la comandă.

Construind o nouă soluție de rețea FTTH (Fiber to the Home) sau FTTC (Fiber to the Curb) pentru ISP-uri, familia de chassis-uri cu Management PLANET și convertoarele FST, GST oferă multe opțiuni pentru implementarea FTTx. Familia cu Manageable reprezintă o serie de Centre de Conversie Media care asigură sloturi pentru diferite tipuri de convertoare. Prin interfața de management, întregul status al convertoarelor ar putea fi controlat remote prin chassis, prin on/off și statusul/statisticile porturilor, precum și prin caracteristicile avansate, precum linkurile redundante.

Passive Optical Network (PON)

Passive Optical Network (PON) ar reprezenta cea mai promițătoare tehnologie NGN (Next Generation Networking) care să îndeplinească cererea mare de bandwidth ale HDTV, IPTV, voice-over-IP (VoIP) și aplicațiilor Multimedia broadband. Tehnologia PON este devoltată pentru a susține aplicațiile PMP (Point-to-Multi-Point) și a oferi avantajele unor costuri reduse prin sharing-ul de echipamente și fibră optică la CO precum și prin întreținerea ușoară în comparație cu echipamentele active.

PLANET provides GEPON OLT and ONU solution offering competitive advantages:
. A long-term life expectancy of the fiber infrastructure
. Lower operating costs from the reduction of “active” components
. Supporting up to 20km distance between equipment nodes
. Easy Installation and maintenance
. Providing much greater bandwidth.

PLANET GEPON OLT și ONU reprezintă soluția perfectă pentru aplicațiile Triple Play sau de supraveghere. Oferă o conexiune la Internet de viteză foarte mare pentru IPTV, navigare pe Internet, apelarea VoIP și supravegherea video prin tehnologia point-to-multipoint FTTx, care contribuie la miscșorarea costurilor.
Top